Hallitus 2015-2018

Sukuseuran hallitus 2015-2018

Sukuseuran hallituksen toimikausi on siis kolme vuotta kerrallaan ja toimikausi on sukukokousten välinen aika. Seuraavassa hallituksen jäsenet esittelevät itsensä vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

1. Asuinkaupunki
2. Sukuhaara (tsekkaa kotisivuilta suvun historia -sivun lopussa oleva taulukko jos et ole varma)
3. Kuinka pitkään olet toiminut sukuseurassa?
4 Miksi mukana toiminnassa?
5. Mitä sanoisit sukumme esi-isälle, pitäjänsuutari Johan Johanssonille jos tapaisit hänet nyt?

 

Riitta Kaijalainen-Vainikainen, puheenjohtaja

 1. Jyväskylä
 2. Erikin ja edelleen Robertin sukuhaaraa.
 3. Olen vuodesta 2000 ollut mukana sukuseuramme tapaamisissa ja vuodesta 2006 hallituksen jäsenenä.
 4. Olen kasvanut sukutietouteen jo lapsuudessa. Vuonna 1904 syntynyt isäni Aarne Kaijalainen oli kiinnostunut historiasta ja suvustaan ja hän kokosi aktiivisesti sukutietoutta sekä piti sukusuhteita yllä kyläilemällä. Äitini suku on minulle läheisempi, koska jo lapsuudessa totuin siihen, että eri tapahtumien merkeissä Syväsen sisarukset kokoontuivat. Yhteyttä pidettiin myös Edlan sisaruksiin ja näiden jälkeläisiin. Sukuseuramme hallituksessa onkin kaksi äitini serkkujen jälkeläistä.
 5. Esi-isälle: “ Olet geeneissäsi antanut meille jälkipolville perintönä kokea sukuyhteyttä ja vaalia sitä – kiitos siitä”.

Kaija Latva-Koivisto, varapuheenjohtaja

 1. Helsinki
 2. Robertin Sukuhaara.
 3. Olen mukana hallituksessa toista kautta. Sitä aikaisemmin osallistuin pariin sukukokoukseen. Korpilahden kokouksessa vieressä istuva mies ehdotti minut hallitukseen. Emme tunteneet toisiamme, mutta jostakin hänelle tuli ajatus esittää minua. Lupauduin mukaan ja siitä hallitustaival alkoi.
 4. Joukkoon kuulumisen tunne, on osa jotain isompaa kokonaisuutta, sellaiseltahan se mukana oleminen tuntuu. Ja, kun kuulee samaan sukuhaaraan kuuluvien muisteloja, tulee mieleen lapsuus. Huvittavaa, että jotkut toisetkin tietävät ihmisistä ja paikoista, jotka ovat kuuluneet omaan lapsuuteen! Tarinat rikastuvat ja saavat uudenlaista sisältöä. Rusilakin on herännyt uudelleen henkiin! Olisipa kiva käydä siellä. Näkisi, onko pihaan vievä tie vielä pitkä ja heinittynyt, entä kanat, vieläkö ne kuopsuttavat pihapiirissä? Ja tyttäret? Ehkä he ovat jo lähteneet maailmalle ja jättäneet talon tumman tuvan? Keittiöhän siellä taidettiin uusi jossain vaiheessa?
 5. On meitä jo iso joukko, ja monenlaista tekijää! Paljon teistä on ollut käsillä tekijöitä! Pidän itseänikin vähän sellaisena. Onkohan se suvussa menevää? Ja monia kauppiaita, niin kuin minunkin äitini, ja hänen isänsä! Tuttua hommaa, ainakin se sekatavarakaupan pitäminen. Ei siitä kesälomia otettu, ja uudenvuoden aattona oli kiirettä, kun piti kaikki inventoida. Ei varmaan pitäjänsuutarinkaan hommassa paljon lomailtu ja liikkeellä piti olla? Ehkä se touhuaminen on tarttunut meihin jälkeläisiinkin? Tunnistan sitä itsessänikin, ja hallituksessa olevasta serkkulikastakin! Se se vasta touhun täti on, monessa mukana! Puhuttiinko Johan jo sinun aikanasi tyylikkäistä kengistä, vai pitikö olla vain sopivat? Minä aina huomaan miesten tyylikkäät kengät! Vauh! Ei läskipohjia, ei! Sori Johan, jotain italialaista tai sen näköistä niiden pitää olla! Mutta ymmärrän, että sinun aikanasi kengiltä vaadittiin vähän toista, lakaisukoneita kun ei ollut vielä keksitty. Arvelen kuitenkin, että, jos sinä lähtisit tänään raitille, jalassasi olisivat itse tekemäsi design kengät! Lakeria, nahkapohjat, kärjessä ehkä hieman pieniä reikiä, kapeat ja tyylikkäät. Olisiko ruskeat vai mustat, ei kai valkoisia?

Marko Tammivuori, talous
Antti Tammivuori, jäsenrekisteri ja kotisivut

 1. Helsinki
 2. Wilhelmin sukuhaaraa.
 3. Mukana vuodesta 2006 alkaen hallituksessa.
 4. Meitä sukulaisia on aika paljon, sekä iäkkäämpiä että nuorempia. On kiva nähdä kuinka erilaisia elämäntarinoita samoista esi-isiemme lähtökohdista on muodostunut.
 5. Terve, olisitko arvannut että nyt mennään jo 8. sukupolvessa sinun jälkiäsi seuraten?

Sirpa Kuikka

 1. Jyväskylä
 2. Erikin jälkeläinen.
 3. Toiminnassa mukana lähes alusta lähtien ja hallituksessakin jo  ensimmäisestä sukukokouksesta alkaen toimien mm. sihteerinä, puheenjohtajana sekä ”rivijäsenenä”.
 4. Toiminnan kautta olen tutustunut uusiin mukaviin ihmisiin ja laajentanut käsitystäni omista juurista.
 5. Hei Johan, hauska tavata. Minulla onkin paljon kerrottavaa Sinulle ja mielelläni kuulisin myös tarinoita omasta historiastasi vaikkapa kahvikupposen äärellä.

Eeva-Liisa Saarman

Elina Flyktman

 1. Jyväskylä
 2. Erikin ja edelleen Jalmiinan sukuhaara.
 3. Viime vuodesta (2015)
 4. Kiinnostus omiin juuriin ja Keski-Suomen historiaan.
 5. Mikä on naskalin naputtaja? (Tätä oma 6-vuotias tyttäreni kysyi minulta vähän aikaa sitten)