Sukukokoukset joka 3. vuosi

Sukuseuran sukukokous järjestetään kolmen vuoden välein. Aikaisemmin sukukokoukset on järjestetty vuosina 2000, 2003, 2006, 2009, 2012 sekä viimeisin heinäkuussa 2015. Kokouspaikkana on toiminut sekä Alkio-opisto Korpilahdella että Muuramen seurakuntatalo sekä nyt viimeksi Savutuvan Apaja.

Lue tarkempi tarina vuoden 2015 sukukokouksesta erillisestä jutusta.

Vuonna 2012 sukukokous sisälsi mm. keskustelua sukuseuran stipendeistä ja muutamasta muustakin aiheesta. Pääpuheenvuoro oli varattu Ari Manniselle, joka kertoi mielenkiintoisesti Korpilahden historiasta.

Vuoden 2009 sukukokouksen ohjelmassa oli mm. Keski-Suomen kotiseutumuseon Tuula Vuorio-Valleniuksen katsaus Keski-Suomen historiaan ja ohjattu retki Tikkalan kylään. Vuoden 2009 sukukokouksesta on valokuvia myös kotisivuillamme ”Kuvagalleria”-kohdassa.

Vuoden 2006 sukukokouksessa korpilahtelainen historian opettaja ja historian tutkija Markku Lahti piti mielenkiintoisen esityksen alueen historiasta. Lisäksi Pirjo Santajärvi haastatteli sukumme vanhinta jäsentä, tuolloin 97 vuotiasta Unto Vuorta (1909-2009).

2003 sukukokouksen esitelmän piti historioitsija Mikko Strang, joka kertoi entisaikojen elämästä nälkävuosina savutuvissa. Esitelmä on luettavissa myös sukukirjasta. Hallitusjäsenyyden jättänyt Sulo Ekberg lahjoitti sukuseuralle tammesta valmistamansa puheenjohtajan nuijan, joka siis jatkossa sukuseuran virallisissa kokouksissa on käytössä.

Vuonna 2000 oli ensimmäinen sukukokous, kokouspaikkana oli Korpilahden Alkio-opisto.Osallistujia oli runsas 150, joka on edelleen ennätysmäärä. Korpilahden kunnan tervehdyksen toi valtuuston puheenjohtaja Pirkko Weijo ja viihtymisen takasi Lahtinen Big Band viihdemusiikillaan.