Sukukokoukset joka 3. vuosi

Sukuseuran sukukokous järjestetään kolmen vuoden välein. Aikaisemmin sukukokoukset on järjestetty vuosina 2000, 2003, 2006, 2009, 2012, 2015  sekä viimeisin kesäkuussa 2018. Kokouspaikkana on toiminut Alkio-opisto Korpilahdella, Muuramen seurakuntatalo, Savutuvan Apaja sekä nyt viimeksi Rhea-laiva.

Vuonna 2015 sukukokous pidettiin Savutuvan Apajalla Vaajakoskella missä mm. Savutuvan Apajan isäntäväki järjesti sukuseuran jäsenille mielenkiintoisen ja elävän tutustumiskierroksen, jossa pääsi kokemaan entisajan elämää rakennusten, esineiden ja hauskojen tarinoiden kautta.

Vuonna 2012 sukukokous sisälsi mm. keskustelua sukuseuran stipendeistä ja muutamasta muustakin aiheesta. Pääpuheenvuoro oli varattu Ari Manniselle, joka kertoi mielenkiintoisesti Korpilahden historiasta.

Vuoden 2009 sukukokouksen ohjelmassa oli mm. Keski-Suomen kotiseutumuseon Tuula Vuorio-Valleniuksen katsaus Keski-Suomen historiaan ja ohjattu retki Tikkalan kylään. Vuoden 2009 sukukokouksesta on valokuvia myös kotisivuillamme ”Kuvagalleria”-kohdassa.

Vuoden 2006 sukukokouksessa korpilahtelainen historian opettaja ja historian tutkija Markku Lahti piti mielenkiintoisen esityksen alueen historiasta. Lisäksi Pirjo Santajärvi haastatteli sukumme vanhinta jäsentä, tuolloin 97 vuotiasta Unto Vuorta (1909-2009).

2003 sukukokouksen esitelmän piti historioitsija Mikko Strang, joka kertoi entisaikojen elämästä nälkävuosina savutuvissa. Esitelmä on luettavissa myös sukukirjasta. Hallitusjäsenyyden jättänyt Sulo Ekberg lahjoitti sukuseuralle tammesta valmistamansa puheenjohtajan nuijan, joka siis jatkossa sukuseuran virallisissa kokouksissa on käytössä.

Vuonna 2000 oli ensimmäinen sukukokous, kokouspaikkana oli Korpilahden Alkio-opisto.Osallistujia oli runsas 150, joka on edelleen ennätysmäärä. Korpilahden kunnan tervehdyksen toi valtuuston puheenjohtaja Pirkko Weijo ja viihtymisen takasi Lahtinen Big Band viihdemusiikillaan.