Sukukokous 2015

SUKUSEUROISSA SOLMITAAN UUSIA SUKULAISUUSSUHTEITA/ Riitta Kaijalainen-Vainikainen

Ekberg-Tammivuoren sukuseura vietti kuudetta sukukokoustaan 27.6.2015 Vaajakosken Savutuvan Apajalla. Korpilahden pitäjänsuutarin Johan Johansson Ekbergin( 1779 – 1810) ja hänen vaimonsa Eeva Nikodemuksen jälkeläisiä oli kokoontunut viitisenkymmentä  tapaamaan toisiaan, nauttimaan yhdessä keskisuomalaisen pitopöydän antimia ja pitämään sukukokousta.

Sukuseuran  (2013-2015) pj. jyväskyläläinen Sirpa Kuikka  toivotti sukuseuran jäsenet tervetulleiksi maljoja yhdessä kohottaen. Varsinaisen kokouksen puheenjohtajaksi valittiin  alkuvuosina seuraa pitkään luotsannut Pertti Tammivuori. Sihteerinä toimi sukuseuran hallituksen jäsen Kaija Latva-Koivisto ja pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin sukuseuran nuorisosta seitsemättä jälkipolvea edustavat sisarukset Suvi ja Jyrki Luukko. Toiminnantarkastajana jatkaa Alpo Karila ja varatoiminnantarkastajaksi valittiin Heikki Korpela.

Sääntömääräisten asioiden ohella kokousväki keskusteli aktiivisesti sukuseuran toiminnan kehittämisestä ja antoi ideoita uudelle hallitukselle. Toiveita esitettiin myös välivuosien kokoontumisille.

Sukuseuran taloudellisesta puolesta hallituksen jäsen Antti Tammivuori antoi selvityksen. Seuran toimintaa katetaan kannatusmaksuilla, mikä on 10,00euroa/vuosi tai 30,00 euroa/ 3 vuotta.

Sukuseuran  uudeksi puheenjohtajaksi valittiin eläkkeelle siirtynyt, Etelä-Karjalasta paluumuuttajana Keski-Suomeen palanut ja hallituksessa muutamia vuosia toiminut psykologi-psykoterapeutti Riitta Kaijalainen-Vainikainen ja varapuheenjohtajaksi Kuulonhuoltoliiton koordinaattori  Kaija Latva-Koivisto Helsingin alueelta. Molemmat edustavat kuudetta sukupolvea. Muina jäseninä hallituksessa jatkavat Marko ja Antti Tammivuori, Sirpa Kuikka ja uusina jäseninä Eeva-Liisa Saarman ( o.s. Tammi) Korpilahdelta ja Elina Flykman (o.s.Tikka) Jyväskylästä.

Uusi puheenjohtaja  Riitta Kaijalainen-Vainikainen korosti sukuyhteyden merkitystä yksinäisyyden ehkäisijänä ja ihmisen hyvinvoinnin edistäjänä. Jokaiseen sukuun liittyy myös kipukohtia, mutta niitäkin voidaan korjata. Ennen kaikkea sukuyhteydet voivat  parhaimmillaan olla voimaannuttavia. On mielenkiintoista havaita etäisissä sukulaisissa geeniperinnön luomia samoja fyysisiä ja psyykkisiä piirteitä kuin  läheisillä tai itsellä on.

Sukutapaamisessa esitti yksinlaulua Suvi Luukko, laulaen mm. “Halk´ illan ruskoon auerman soi laulu joutsenen”.  Suvun lapsijäsenet myivät aktiivisesti kaikki arvat, joissa palkintoina oli  mm. vuonna 2006 painettua Sukukirjaa ja suvun vaakunalla koristeltua muuta materiaalia.

Keskisuomalaisen pitopöydän antimista nautittiin ja loppukahvit juotiin täytekakun kera. Savutuvan Apajan isäntäväki järjesti sukuseuran jäsenille mielenkiintoisen ja elävän tutustumiskierroksen, jossa pääsi kokemaan entisajan elämää rakennusten, esineiden ja hauskojen tarinoiden kautta.

Lähes viisituntinen sukuseuran jäsenten tapaamisessa päätettiin   kokoontua sukukokouksen merkeissä vuonna 2018. Lopuksi laulettiin yhdessä “ Männikkömetsät“- kotiseutulaulu.

 

 

Sukukokouksen tarinatuokio vanhassa Savupirtissä.
Sukukokouksen tarinatuokio vanhassa Savupirtissä.

sukukokous006 sukukokous005 sukukokous004  sukukokous002 sukukokous001 alkukesa027