Suvun vaakuna

Ekberg-Tammivuori sukuseuran vaakuna on valmistunut 2013 ja se on rekisteröity Suomen heraldisen seuran sukuvaakunarekisteriin. Vaakunan on suunnitellut kuuluisa heraldikko Harri Rantanen, joka on suunnitellut monen suvun vaakunat, mm. Tarja Halosen vaakunan. Vaakuna on käyttöluokaltaan sukuvaakuna, jonka käyttöoikeus on kaikilla suvun jäsenillä suoraan alenevassa polvessa Johan Ekbergistä (s. 1779).

Heraldikko Rantasen suosituksesta vaakuna on perustettu nimeen, jolloin se on täysin kiistaton. Rantanen on korostanut myös työssään keskisuomalaisuutta (värit musta ja hopea) sekä suutarin ammattia.

Vaakunassa on itse vaakunakilpi sekä sen yläpuolella oleva heraldinen ns. kypäräkoriste. Normaalisti voidaan käyttää pelkästään kilpiosaa, mutta virallisissa yhteyksissä käytetään koko vaakunaa, siis myös kypäräkoristetta. Se miten omassa suvussamme vaakunaa käytetään, näyttää aika.

Vaakunan kilven alaosassa on kuvattuna tammi ja vuori, jotka juontuvat sukunimestä Ekberg ja Tammivuori. Nämä symbolit liittävät vaakunan nimeen.  Vaakunakilven yläosassa on kuvattuna musta pikilanka, joka oli suutareiden käyttämä lanka kenkiä valmistettaessa. Pikilanka valmistettiin entisaikoina pellavasta ja pikilangan päällä olevat kukat esittävät pellavankukkia. Tämä symboliikka liittää vaakunan suvun esi-isien harjoittamiin suutarin ammatteihin.

Sukuseuran tavoitteena on tuoda vaakuna eri tuotteiden kautta näkyväksi ja suvun jäsenten jokapäiväiseen käyttöön.